zondag 10 juni 2012

Ronde van Zeeland Seaports


Gisteren waaide het nog harder dan gewoonlijk hier in Zeeland, een extra uitdaging voor de 132 renners die aan de start verschenen van De Ronde van Zeeland Seaports. Die start was in Middelburg en een vriend van ons uit Nijmegen was er speciaal voor naar Zeeland gekomen. Behalve dat hij wielerfanaat is, kende hij ook een van de (Spaanse) deelnemers persoonlijk. Wij gingen daarom al vroeg naar het voorstellen van de ploegen op de Markt, waar hij natuurlijk even een praatje moest maken met Juanjo Lobato. Toen die laatste naar 'zijn' bus fietste, zijn wij ook naar de Dam gelopen om de wielrenner daar weer te treffen. Bij de bus van de ploeg Andalucia moesten er natuurlijk nog wat foto's genomen worden en daarna vertrok iedereen naar het Abdijplein voor de werkelijke start.
Prachtig hoe dicht we bij de renners konden blijven, op een gegeven moment stonden we bijna midden in het peloton dat klaar stond om te starten. Voor mij stond Lars Boom die er erg veel zin in had, hij zou uiteindelijk als 2e eindigen.

Met minstens windkracht 6-7 succesvol over de Neeltje Jans fietsen, is niet voor iedereen weggelegd en er vielen onderweg dan ook heel veel renners af. Uiteindelijk zouden er maar 50 finishen, de Zuid-Afrikaan Reinardt Janse van Rensburg werd in dezelfde tijd als Lars Boom (4.35'07'') eerste. 'Onze' Spaanse vriend heeft de finish nooit gehaald, maar heeft zeker genoten van de ervaring van deze wedstrijd.






Deze week op Lievendag's WeBlog: De Roma


Geen opmerkingen:

Een reactie posten